Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2015 18:35 - 10 книги, способни да преобърнат съзнанието ви/ част първа
Автор: havefun Категория: Други   
Прочетен: 1530 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 12.03.2015 18:36


10 книги, способни да преобърнат съзнанието ви А дали носят това решение за вас, всеки ще реши сам за себе си...


Книгите определено могат да променят представата ни за света и мястото на човека в него. Изданието AdMe.ru представя 10 книги със специално значение. А дали носят това решение за вас, всеки ще реши сам за себе си...

"Сто години самота", Габриел Гарсия  Маркес

image

В романа се разказва за развитието на човечеството, където всеки е обречен на самота и само тя господства в свят, в който всичко е оплетено в оковите на фаталната любов. Съществуваме, но сами не искаме да погледнем истината в лицето – колко чудовищно самотен е всеки от нас. Пътят и самотата са индивидуални за всеки, толкова различни, толкова несхождащи се и несподелими, винаги изтощителни и опустошително хладни.

"Котешка люлка", Кърт Вонегът

image

Ярка и интересна книга, понякога те провокира да се усмихваш, но по-често – да мислиш. И ето един минус. Твърде много истини и твърде малко време за размисъл: калейдоскопът на събитията те заставя да спреш и да попиташ себе си: "Какво точно прочетох току-що?”. Почакай и след пет години прочети книгата за втори път. Тогава ще я осъзнаеш, ще видиш пропуснатите детайли и ще установиш повече или по-малко пълната картина.

"Сбогом на оръжията", Ърнест Хемингуей

image

Първата и най-добра книга от англоезичната литература за "изгубеното поколение” на Първата световна война. Книга за войната, в която наивни момчета стават "пушечно месо” – или загиват, или се ожесточават до краен предел. За войната, където любовта – само кратък миг покой, няма нито минало, нито бъдеще. За войната – която искаме да забравим, но и не може да не помним.

"Повелителят на мухите", Уилям Голдинг

image

Безлюден остров. Безкраен, необятен Океан. Момчета без родителски контрол. Малката детска община е огледало на разделеното общество. Революция. Кръвопролитие. Смърт. Книгата е издадена през 1954 г. Сега е 2014 г., но нищо не се е променило. Ако такава ситуация с острова в океана и децата се повтори, то ще се случи същото. Твърде страшна книга, която е нужно да се чете.

"Чапаев и пустота", Виктор Пелевин

image

Първото произведение в световната литература, действието на което се развива в абсолютната пустота. На първо място се случва през 1919 г., в дивизията на Чапаев, в която главният герой – поет-декадент Петър Пустота, служи като комисар. На следващо място действието се пренася в наши дни и както често се случва при Пелевин, във виртуалното пространство…

източник: 
http://www.economic.bg/bg/news/4/knigi-sposobni-da-preobarnat-saznanieto-vi.html




Гласувай:
3



1. ivoki - ВСЕ ЕДНО АЗ СЪМ ПРАВИЛ ПОДБОРА.
12.03.2015 22:34
ВСЕ ЕДНО АЗ СЪМ ПРАВИЛ ПОДБОРА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3541501
Постинги: 1094
Коментари: 2386
Гласове: 1833