Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2019 11:49 - Вместо виц: 12-те зодии тръгват на преход
Автор: havefun Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1404 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Събота вечер е, 12 приятели са се събрали на обичайната сбирка в местната кръчма. Хапват вкусно, вдигат тост след тост, разказват разпалено забавни истории. Цялото заведение ехти от техния смях. Спомени за минали пътувания, шеги... Всеки прескача другия с разказ.

„Еййй... Спрете!”, изведнъж се чува вик. 

ВОДОЛЕЯТ с плам в очите крещи: „Идния уикенд заминаваме. З-а-м-и-н-а-в-а-м-е!”. 

СТРЕЛЕЦЪТ ентусиазирано му приглася: „Хайде, отиваме в планината! 

Може да запазим любимата ми хижа”. КОЗИРОГЪТ веднага вади своя телефон и започва да чертае план на бяла салфетка.

ТЕЛЕЦЪТ, досега привидно незаинтересован, изписва на лицето си усмивка: „Да пием за това, решено е – в събота тръгваме!”.

Седмица по-късно всички дружно се отправят към заветната цел.

Темпераментният и нетърпелив ОВЕН решава да поведе групата: „Но да знаете, не търпя мрънкане, бавно ходене, камо ли отказване”. 

image

Е, такъв си е, иска винаги да бъде „пръв”, и всичко да се случва „сега” и „веднага“. ЛЪВЪТ крачи бодро до него и му помага с навигацията.

След първите 100 метра от прехода ТЕЛЕЦЪТ започва да пръхти. И как иначе – в раницата си носи мезета, напитки и няколко ката дрехи. БЛИЗНАЦИТЕ, които отдавна не са ходили в планината, в изблик на щастие запяват „Ойларипиииии”. ДЕВАТА е възмутена от тази безобразна липса на талант и ги задминава с отегчена физиономия. ВЕЗНИТЕ мрънкат за кратка почивка. Всичко ги боли, жадни са и искат нещо сладичко.

Започва да вали. РИБИТЕ ловят дъждовните капки с език, скачат в локвите и се радват като малки деца.

СКОРПИОНЪТ си мълчи. Оглежда с интерес всичко наоколо. Винаги иска да опознае мястото, а не просто да го посети. ВОДОЛЕЯТ снима новите си туристически обувки. Бързи два, три кадъра, филтър и сторито в Инстаграм е качено. Дъждът най-накрая спира и слънцето започва да напича. СТРЕЛЕЦЪТ поема водачеството и крачи най-отпред. ОВЕНЪТ, междувременно е завъртял групата три пъти в кръг и един път до началната точка, но упорито отказва да признае грешката си. 

РАКЪТ разказва за новата си любов – единствената, последната и предпоследната, а и за тази преди нея. КОЗИРОГЪТ е крайно оттегчен, върви мълчаливо и е бесен от факта, че само той знае правилната посока, а никой не го слуша. РИБИТЕ и ВЕЗНИТЕ са преуморени и почти разплакани от изтощение. СКОРПИОНЪТ нарамва раниците им и ги задминава: „Хайде, не остана много! Няма да се предавате!“ 
ЛЪВЪТ се е покатерил на една скала и моли бда го снима.

Времето се разваля отново и започва да се стъмва. 

Групата върви унило и мълчаливо. ТЕЛЕЦЪТ тайно започва да яде от мезетата, скрити в раницата му. РИБИТЕ се молят да завали отново, защото са толкова-а-а-а жадни. 

БЛИЗНАЦИТЕ и ВЕЗНИТЕ са се скарали жестоко за текста на една песен и сега крачат сърдити и мълчаливи. ДЕВАТАликува. След няколко часа преход, бандата най-накрая се озовава пред хижата. Влизат с гръм и трясък, и с изненада откриват ОВЕНА, който ги чака вече от час. РАКЪТ се запознава с компанията на съседната маса. След два часа вече е с ново гадже. ТЕЛЕЦЪТ, който вече е подредил остатъка от мезетата на масата, вдига победоносна наздравица. 

Най-накрая всички отново се обичат!

image

Източник: SPORT DEPOT Съветник „Туризъм“.




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miri479 - Забавно,
30.08.2019 12:34
аз лично се припознах в ролята на Скорпиона:)
цитирай
2. barin - Това съм го чел някъде, havefun. ...
06.09.2019 06:49
Това съм го чел някъде, havefun. Няма значение, добре беше да си го припомня.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3523370
Постинги: 1093
Коментари: 2386
Гласове: 1832