Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2010 21:47 - Хиромантия
Автор: ling Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4339 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.03.2010 21:50


 

 

 

И показа им ръцете си. С това Христос искаше да обърне внимание на учениците си върху великата наука на ръката. Ето защо всеки съвременен човек трябва да разглежда ръката си, да изучава главно линията на съдбата.

 

 

Учителят

Ръката на човека е израз на волята.

 

 

Животните нямат ръце. Техните крайници имат четири пръста.

На лявата ръка се вижда капиталът, който е вложен, а на дясната – капиталът, който е обработен. С други думи лявата ръка е свързана с миналото, а дясната с настоящето и бъдещето. Но при тълкуване и заключенията се имат предвид и двете, защото едната подпомага другата.

Главата и черепът са капитал, даден от природата. Лицето е капиталът, който е в обръщение, а ръката е придобитият капитал - печалбата или загубата.

Искате ли да знаете какъв е човекът срещу вас, погледнете ръката му. Лицето може да ви излъже, но ръката – никога. Затова големите художници използват често ръката като съществена характеристика на личността, която портретуват.

 

 

Но според Учителя не е позволено да се гледа на ръка другиму, а всеки сам да изучава собствената си ръка.

 

 

Добрата ръка е приятна. Това се усеща и от пръв допир.

Несъвършената ръка говори за посредственост и недостатъчно ниво на развитие. Елементарната е къса. Дължината й, заедно с пръстите, е почти колкото ширината. Пръстите са слабо подвижни, подвити навътре и често разкривени. Линиите на вътрешната страна са малко и общото впечатление е неприятно. И тук важи правилото: умът дава височина, а чувството - широчина. Китката на ръката трябва да е по-дълга отколкото широка, без подкожни тлъстини.

Малката ръка е признак за физическа и психическа непълноценност. Силните личности имат големи ръце. В живота най-често се срещат ръцете с комбинирани форми.

Хората с меки ръце и остри пръсти не са годни за физическа работа. Те обичат удоволствието, весе­лието, особено ако са със зачервено и кръгло лице. Ръцете с възлести, дълги, сухи пръсти означават развита мисъл и.логика. Възлите са белег за независим характер, любов към реда и творчеството, към свободата и дълбоките знания. Когато възлите между третата фаланга и дланта при свиване на ръката в юмрук добре изпъкват, това е израз на големи възможности за извършване на всякаква работа. Когато ръката е с длан към масата, лекото отделяне на кутрето от другите пръсти и подчертаното отклонение на палеца встрани са добър признак. Това означава искрена и откровена натура. Притиснем ли палеца към дланта и на това място (отвън) се образува твърда мускулна издатина, това е знак за добре развита дихателна система. Изобщо добрата ръка отговаря на богата и благородна вътрешна природа. Добрата ръка е с хармонични пропорции – нормална големина, приятен цвят, еластична и без деформирани пръсти.

Външната част на ръката е свързана с външната природа на човека, а вътрешната част – с дълбоката и скрита същност на личността, с нейното минало и бъдеще.

Широка ръка имат хората с практически наклонности, а тези с отвлечена мисъл и теоретически наклонности имат дълга длан и дълги пръсти. Мисълта удължава формите.

Извитите нагоре пръсти са признак на дипломатичност, приспособимост, благоразположение и любопитство. Извитите навътре пръсти означават скъперничество и слаба интелигентност. Ако при разтваряне на пръстите между тях има ципа при основата им, това означава богата и сложна вътрешна природа. Издутите вени на ръката говорят за вътрешно напрежение. Това са хората, които дават. Ако вените са вдлъбнати и не се забелязват, човек няма какво да дава. Той е затворен съд.

Ръцете с жълт цвят са признак за превъзходство на ума над сърцето. В отрицателните натури жълтото е признак на съмнение, колебание, скъперничество, страх и усамотяване. Ръцете с червен цвят разкриват силни чувства, тяхното доминиране над разума, непостоянство, нетърпение, жизненост. В примитивните хора – жестокост, самохвалство, грубост.

 

 

Ръцете с бял цвят говорят за стремеж към спокойствие, мир, хармония, известна уравновесеност и мека природа.

Сухите ръце означават разсъдък и пестеливост. А когато те са тесни, личността е ограничена и неспо­собна за свободни и силни прояви.

Широките, големите и твърди ръце означават енергия, замах и широки възгледи. Те предполагат възможности за занимания с прецизни дейности и изработка на детайли. Много твърдата и груба ръка означава слаба умствена дейност. Развита ли е китката добре, развит е и мозъкът на човека. Пръстите се състоят от три части, наречени фаланги. Горната фаланга означава божествения свят, средната – ангелския и последната (при основата) – човешкия свят. В първата фаланга (нокътната) работи мисълта, отвлечения разсъдък. Втората (средната) фаланга е свързана с чувствата. Третата фаланга отговаря на физическото поле, в което се движи човек. Ако тази последна част е силно развита, това означава практичност, деловитост и инициативност. Ако тези фаланги са дебели, тлъсти и пухкави, лицето обича удоволствията и проявява интерес към материалните предмети. Хората с конични и къси пръсти са схватливи и бързи в реакциите си. Те могат да бъдат инициативни. Същите пръсти, но по-дълги, се интересуват от подробностите. Ако те стигнат до заостреност, лицето обича да си служи с лъжа. Пестеливите хора имат тънки пръсти в основата. Те са хора на разума и не пестят от стиснатост. Хората със заострени пръсти понякога обичат да се оправдават и измъкват, да преувеличават и послъгват. Равните, цилиндрични пръсти означават нервен характер, склонност към изящество и изкуство. Когато храносмилателната система е слаба, показалецът в основата си е слаб. Появяват се междини. Пролуките между пръстите означават още щедрост и зачитане на другите, но преди всичко това е признак, че енергиите на стомаха са отишли нагоре към главата и мисълта, т.е. че храносмилането е деликатно и уязвимо.

Ако малкият пръст на човека започне да се изкривява, това означава, че съвестта му започва да се деформира. Ако се изкривява показалецът, започват да се деформират личните чувства, този човек не пази своята чест. Ако се изкривява средния пръст, причината е в моралната област, нарушени са моралните закони. Ако се изкриви безименният пръст, означава, че настъпват нарушения в умствената дейност (умът се изкривява). С молитви и самовнушения човек може да се бори при изкривявания на пръстите.

 

 

Средният пръст трябва да бъде тъп. Само показалецът може да бъде остър. Човекът с къси пръсти обобщава. Той е мечтател. Пухкавите ръце означават вкус към чувствените наслади, меките ръце - ленивост, много дългата длан - низши качества, сухата и слаба ръка - безчувственост.

Късите пръсти още означават общителност и импулсивност, бързина и емоционалност, дългите пръсти – дребнавост, анализ, докачливост, умствена дейност, хора на изкуството. Равните пръсти – тактичност, Дебелите пръсти означават склонност към земни работи, а тънките към идеализъм, неспособност към физическа работа. Пръстите с възли означават склонност към разсъждения, мълчание, вглъбеност и тъга, склонност към философия, математика, учене. Гладките пръсти са признак на вдъхновение, впечатлителност, артистичност. Острите на голямо въображение, интуиция, мечтателност, естетическо чувство, поезия. Квадратните окончания означават практичност, разсъдливост, любов към реда, дълга, практически занимания, педантизъм и бюрократичност. Лопатовите окончания - материални интереси, енергия, деловитост, движение и практически занимания. Прекалено, острите пръсти означават лицемерие, лъжа, скрита и потайна натура.

 

 

Накратко за дланта и пръстите

 

Палецът е символ на божественото в човека. Изразява и съдържа всичко, което е валидно за дланта. Малкият палец говори за слаба и ограничена природа, а големият – за прояви във всички области на живота. Преголемият палец означава горделивост и упорство. Свитият между другите пръсти палец е знак за болестно състояние. Късата нокътна фаланга означава безволие. Втората фаланга е свързана с ума, логическото мислене и възгледите. Морално издигнатите хора имат удължен надолу палец. Възлите имат аналогично влияние, както при другите пръсти. Последната фаланга, така нареченият Венерин хълм, има връзка с чувствата и всички прояви на любовта.

Показалецът е свързан с Юпитер, а той дава стремеж към власт, увереност, самочувствие, благородство. Ако този пръст е прекалено дълъг, това означава стремеж към еднолична власт, високомерие и гордост, ако е по-дълъг от аполоновия пръст, това значи, че доминират материалните интереси.

Средният" пръст се нарича Сатурнов и е най-дълъг. Той е олицетворение на мисълта във всичките й прояви: съмнение, подозрителност, духовност, философия, чист разсъдък. Дългият Сатурнов пръст е условие за интерес към окултните науки. Деформациите тук означават недостатъци в мисловните дейности.

Безименният пръст се нарича и Аполонов пръст, защото е свързан с науката и изкуството. Внася жизнерадост и красота в живота. Ако този пръст е по-дълъг и юпитеровия, това означава оптимизъм, склон­ност към музика и други изкуства. Ако този пръст е изкривен, умът също се изкривява. Има ли възли, това е белег за разсъдъчни наклонности и приложимост на музикални способности. Няма голям музикант, чийто аполонов пръст да не е по-дълъг от юпитеровия.

Малкият пръст (кутрето) е свързан с Меркурий. Влияе на практичните дейности и почетността в житейските дела. Ако този пръст е остър или коничен, човек има духовни интереси и отвлечена мисъл. Квадратното окончание, както винаги, означава практицизъм, способности в търговията, организационна дарба. Ако този пръст слиза до първата става на аполоновия пръст и по-долу, личността ще има големи материални придобивки. Изкривеното кутре е признак за аномалии в половите .системи и органи, както и отклонения от нормалните човешки състояния. Слабото и малко кутре означава липса на инициативи, безличен живот. Ако кутрето се отделя леко от останалите пръсти (както при палеца) това означава самостоятелност и независимо поведение. Дългото кутре е свързано с ораторски, литературни и организаторски способности.

От вътрешната страна на пръстите, на средната прегъвка, има две линии. Ако линията е една, това е сигурен белег за умствена изостаналост (олигофрения).

Големият пръст (палецът) означава божествения свят, показалецът – човешкия дух, средният – човешката душа, безименният – човешкия ум, малкият (кутрето) – човешкото сърце.

При нужда трябва да се събира палеца с всеки пръст поотделно със съответни пожелания. Добре е да се допират пръстите два по два. Това упражнение помага за развитие на речта, мекотата и еластичността на човека и неговия организъм.

Хълмовете са възвишенията от вътрешната страна на ръката в началото на всеки пръст. Ако тези хълмове са изявени и изпъкнали, това означава способност за изяви в съответната област. Крайностите водят до деформации. Разсъжденията върху тях са аналогични на разсъжденията, отнасящи се до отделните пръсти.

Лунното възвишение се намира в долната част на дланта срещу Венериния хълм. То показва въображение, интуиция, поезия, благосклонност и дружелюбност.

 

 

Линии

 

Линията на ума започва от хълма на Юпитер, близо до началото на линията на живота. Късата линия на ума означава ограничени умствени възможности. Тънката линия – слаба изява на мисълта или лекомислие. Двойната линия оригинална личност с особени умствени дарования. Ако линията на ума е по-дълга от линията на сърцето и наближава другия край на ръката, човек е страхлив и скъперник, въпреки че е много умен и е в състояние да реши всяка задача, проявявайки голяма съобразителност. Правата и категорична линия на ума е признак за прекалена разсъдъчност и егоизъм. Прекъсванията и точките по тази линия означават мозъчни травми и опасности. Напречните линии по дължината на линията на ума представляват умствени препятствия в живота и напрежение на мисълта. Хубаво е линията на ума и линията на сърцето да са еднакви по дължина. Ако линията на ума слиза към лунното възвишение, човек е мистик и фантазьор, ако се качва към хълма на Меркурий, човек има спекулативни наклонности.

Линията на сърцето е свързана с чувствата, сърдечната дейност, емоционалния живот. Много дългата и права сърдечна линия през цялата ръка знача идеалист, или жестокосърдечен човек. Разклоненията в началото – любовни връзки. Отдалечената линия от пръстите – независимост и свобода на чувствата. Когато е близо до пръстите - ревност и консервативни наклонности. Близка и успоредна на линията на ума, състрадателност. Линията във вид на островчета и синджир – изобилие и трудно контролиране на чувствата. Отсъствие на линия и слаба линия означава безсърдечие, липса на благоволение и любов към другите. Ако линията на сърцето е много дълга, човек става голям идеалист. Наличието на точки при опъване на дланта в сърдечната линия – болести на сърцето.

Линията на сърцето трябва да върви към Юпитер.

Линията на живота започва от свивката на ръката и обкръжава възвишението на Венера. Ясната, дълга и гладка линия съдейства за доброто здраве и успехи в живота. Тънката и неясна линия означава деликатно здраве и слабо изявен характер (подобно на сатурновата). Напречните линии на линията на живота са признак за заболявания и нещастия. За потвърждение на дадено свойство е необходимо справка и подкрепа от другата ръка, освен справките по лицето и черепа. Островите на линията са неблагоприятен признак. Кръст и звезда върху нея – опасност. Ако линията на живота в началото е разделена от линията на ума, това значи самостоятелност и решителност. Общото начало не с добър признак. Чистата, ясна и продължителна линия е живот с шансове във всички области. Широката и тъмно-червена линия означава жестокост, а двойната линия е благоприятен признак, особено при засилено добро влияние на първата.

Линията на съдбата се нарича още Сатурнова. Ако тази линия излиза на Лунния хълм, човек е зависим в живота си от други фактори. Когато излиза от средата, тогава самият човек е фактор в своя живот. Линията на съдбата се отнася до петата раса – днешното човечество. Отсъствието на тази линия е голямо нещастие. Такъв човек е изложен на мъчнотии в живота си. Няма приятели, които да му помагат и не може да се изяви. Добре развитата сатурнова линия показва сърдечност и отворено сърце. Свързана е със съдбата и живота въобще. Успехи и изяви на личността означава ясно очертаната и дълга линия на съдбата. Ако линията излиза от Венериния хълм – противоположният пол ще играе важна роля в живота на личността. Ако линията излиза от Лунния хълм това означава промени, пътуване, благоприятни шансове в живота, ако тази линия започва от средата на свивката, то е благоприятно съчетание. От значение е посоката и мястото на завършека. Ако линията завършва на Сатурн, това носи щастие, но и опасности. Ако спира в Аполоновия хълм, е благоприятно. Напречните линии означават неприятности.

Линията на шестата раса (ясновидството) е най-новата, пета, от главните линии. Среща се по-рядко. Започва от основите на Венериния хълм (възвишение) и отива към хълма на Меркурий. Образува се един мно­го важен триъгълник  

Наличието на специалната аполонова линия носи успех и известност. Ако тя е встрани от пръста, това означава слабо изразени изкуства, които не носят известност и слава.

Венериният пръстен е разположен между линията на сърцето и пръстите. Той е линийка от хълма на Юпитер до хълма на Меркурий. Носи деликатни качества, вътрешно чувство, интуиция. Според някои автори тя означава и полово влечение, което се проявява според общото състояние на ръката.

Линийките на брака се намират под хълма на Меркурий, отстрани на ръката. Означават съществени сърдечни връзки с другия пол. Ако са слаби или изразени като разклонения на сърдечната линия – връзките са на повърхността. Напречните чертички върху линиите на брака означават възможния брой деца.

Гривните се намират в основата на ръката от вътрешната ъ страна. Всяка една гарантира 30 години живот. Има личности с 3 - 4 гривни, които носят успех и благополучие. Когато в ръката преобладават успоредните линии този човек е независим и не обича подчинението. Опасно е, когато линиите на ума и на сърцето се сливат и по двете ръце. В този случай може да спаси положението само мистичния кръст, или квадрат на хълма на Юпитер.

 

 

Знаци по ръцете

 

Квадрати. Те са благоприятен знак и са резултат от действията на разумни сили. Присъствието на квадрата на Юпитер предпазва от нещастия.

Триъгълници. Означават наличие на особено дарование. Те са символ на равновесие. (Числото 3).

Кръстове. Появяват се като резултат от премахването на страните на квадратите, при което са останали само диагоналите. Означават страдания. Кръстът на Меркуриевия хълм означава Лъжа.

 

 

 



Тагове:   хиромантия,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ling
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 177612
Постинги: 46
Коментари: 37
Гласове: 203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031