Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2013 11:17 - Първият дубъл в историята на Земята ще отвори врати през 2013 год.
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 3757 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Първият дубъл в историята на Земята ще отвори врати през 2013 г.

Източник

image


През последните години астрономите са открили няколко екзопланета (или извънслънчеви планети), които имат няколко основни характеристики, които са подобни на земята - така че, например, приблизителната температура на повърхността. Намерете "истински" пространство на двойната планета все още. Но учените смятат, че през 2013, нещата ще се променят.

Астрономи са открили първата подобна на нашето слънце звезда в 1995. Оттогава, извън Слънчевата система е открита 800 на световете, и много кандидати за ролята на близнаци на Земята очакват контрол.

Астрономически сателит на НАСА "Кеплер" (специално проектирани да намерите на екзопланети), например, от стартирането му през 2009 година, е намерил 2300 такива планети.

Климата първи откриха екзопланета е твърде горещо, близо до Юпитер, техните орбити са близки до звездата - просто откриване на тези планети е най-лесният. Но с течение на времето, новите технологии са отворени и по-малки планети, които се движат на разстояние от звездата орбити. Планети, които са по-близки до Земята.

Миналата година, например, Кеплер откри планета, която е с размерите на Земята и 2,4 пъти се върти на разстояние от светлината си, че тя може да се появи вода в течно състояние и дори живота.

Потенциално обитаеми зони за различни звезди. Интелигентна цивилизация може да направи обитаема планета, дори ако то е извън зоната

В търсене на "близнак" на Земята

Докато всички планети от "списъка на потенциални екзопланети обитаемостта" (планети обитаемостта от лабораторията в университета в Пуерто Рико в Arecibo, прибл. Mixednews.ru) са твърде високи за "двойно" на Земята. Няколко открити планети днес, които изглеждат да съвпада с размера, обръщайки се твърде близо до звездата си, с надеждата да открие признаци на живот там.

Но фактът, че рано или късно на малък скалист планета, се намира в обитаемата зона, ще бъде отворена - повечето експерти е извън всякакво съмнение. Това е само въпрос на време.

"Първата планета с размер, орбита и други характеристики, подходящи за живот, могат да бъдат открити през 2013 г.," - каза експерт от Университета на Калифорния и член на екипа на "Кеплер" Джеф Марси.

Кеплер открива планети в дадена звезда, периодични промени в яркостта му, които възникват в резултат на така наречените "транзитни" - планета, която минава пред звезда.

За откриване на планетата, Кеплер изисква три такива "транзит", така че първите му открития са светове, които са близо до светилото ("транзит", които се появяват по-често). Но с течение на времето, телескопът започна да откриете света и тези, които играе на по-далечни орбити, включително "потенциално обитаема зона".

Висока точност спектрограф арфи (висока точност радиалната скорост Planet Searcher), създадена през 2002 г. на 3,6-метровия телескоп в Чили обсерватории вече беше открил няколко потенциално обитаеми планети.

»Арфи е да се намери най-интересните Земята близнаци. Комбинацията от чувствителността на това устройство и дългосрочно наблюдение започва да дава плодове ", - казва експертът от Университета на Пуерто Рико Абел Мендес.

Набор на близнаци на Земята, но учените смятат, могат да бъдат намерени в нашата галактика - Млечния път.

"Около 200 милиарда звезди, въртящи се най-малко 50 милиарда планети, ако не и повече" - експерт от университета на Хартфордшър (UK) Мико Tuomi.

"Ако приемем, че най-малко един на 10 000 планети са сходни по размер и други характеристики на Земята, тя се превръща 5 милиона такива планети. Така че можем да разчитаме на факта, че има най-малко няколко хиляди планети като нашата. "

Откриване на първия близнак на Земята, но учените смятат, че ще бъде от голямо значение за цялото човечество.






Тагове:   дубъл,   Земята,   2013,   През,   врати,


Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. rumero - Бай Захари, мързи ли те да пооправиш ...
16.01.2013 11:44
Бай Захари,мързи ли те да пооправиш малко превода на статията,която си копирал без да си направиш труда да я прегледаш ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39960013
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31041
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930