Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2016 03:10 - Лимоновото дръвче в дома става необходимост ЗАБАВНО ВИДЕО
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2435 Коментари: 1 Гласове:
20

Последна промяна: 15.01.2017 11:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

С лимоновия сок - прибран корем и бедра за седмица Докторе, кажи     image image

 

Не се харесвате в банския? Някой и друг килограм ви идва в повече в жегата? Ето какво ви е нужно - лимони. Предлагаме няколко малки тайни как може да се отслабне с този вълшебен плод и какви елементарни правила да се спазват. Не става въпрос настървено и единствено да се дъвче лимон, в основата на плана за хранене е пиенето на прясно изцеден лимонов сок. Дори думата диета вероятно не е най-точната. По-подходящо би било лечебно хранене за красива фигура. Много холивудски звезди дори карат по цяла седмица само на лимонов сок и вода. Което обаче докторите не препоръчват. Затова ето няколко възможности за специален план на хранене.

Вариант 1. Храниш се нормално, както досега. През деня пиеш на определени интервали лимонов сок - натюр или разреден с вода.

Вариант 2. Пиеш лимонов сок, но се придържаш към по-специален начин на хранене в рамките на 1 седмица. Няма точни предписания какво да се яде и какво - не. Целта на плана е да изработиш сам план, слушайки гласа на тялото, и да се придържаш към определени тематични храни. Също така да ограничиш или изключиш захарта от менюто.

Вариант 3. Пиеш само лимонов сок и не хапваш нищо друго. Но е задължителна предварителна консултация с лекар. Лимоните минават през цитрусова преса, сокът се разрежда с малко вода. По-приятен вкус се получава с добавка от кленов сироп или средно лют кайен пипер. На тази диета обикновено се подлагат звезди от шоубизнеса, преди да пристъпят гордо и безупречно на червения килим.

Най-добър и препоръчителен е вторият вариант. Микс от пренастройка на храненето и пиенето на лимонов сок. По-надолу е поместена разбивката по дни.

Още след първата седмица усещането е за виталност и елегантност. Това ще рече, че спокойно ще влезете в един номер по-малки дънки.

Защо всъщност лимони?

Лимоновият сок премахва атаките от глад и забавя апетита. Употребата на поне 2 литра лимонов сок и минерална вода през деня води до по-често уриниране, при което естествено следва загуба на тегло. И не на последно място се активира изгарянето на мазнини.

Дори да забравим основната цел на задачата, лимонът си остава един от най-здравословните плодове с високото съдържание на витамин С и важността за имунната система.

Сокът от лимон заздравява венците и предпазва от възпаления. Абсолютен дезинфектант и лек за много рани. Малко известен факт е, че ако изплакваме всеки ден устата със сок от лимон, косата ще стане по-здрава и лъскава. Ноктите на ръцете също ще станат по-хубави и здрави, ако поне веднъж седмично ги заравяме в разрязан наполовина лимон.

Като правило лимонената диета се прилага за 7 дни. Важно е всеки ден да се храните в определени часове, допустими са 5 хранения.

Сега за пиене ТГВ с парченце лимон / 1 лимон за седмица  за хормално здраве и дълголетие 

 


Ако пиете редовно вода с  лимон, сте една крачка по-близо до оптималното здраве. 
Защо трябва да добавите лимонова вода към ежедневната си храна?

 Купен лимонов сок няма качества на домашно приготвен.

image

1. Хранителна стойност  Лимоните изобилстват от хранителни вещества. Те съдържат витамин C, фибри, магнезий, желязо, калций и повече калий от ябълките и гроздето. Витамин С е особено важен антиоксидант и може да предпазва тялото ви от свободни радикали, които увреждат здравите клетки и наред с другото, поощряват възпаления.

2. Храносмилане   Като цяло хидратацията подпомага храносмилането и обмяната на веществата. Но лимоновата вода облекчава и лошото храносмилане, киселините, подуването на корема и поривите за хълцане и оригване. Пектинът в лимоните също така е полезен за здравето на дебелото черво.Предпазва от рак.

3. Против стареене  поддържа  здрава кожа. Чрез добавянето на лимонов сок към водата можете да постигнете и повече. Антиоксидантите в лимоновата вода се борят с видимите следи от остаряването и даже могат да намалят старческите петна. Можете не само да пиете такава вода, но и да я нанасяте направо върху старчески петна или белези, за да ги направите по-незабележими.

4. Намаляване на тегло  Когато искате да отслабнете, един от най-добрите съвети е да пиете повече вода. Но ако добавите лимон, ограничаването на теглото става още по-надеждно. Пектинът поощрява нормалното храносмилане и помага да се чувствате сити. Ако ви налегне ненаситен глад, утолете го с чаша лимонова вода.

5. Повече енергия - лимоновото   масло в плода подобрява настроението, дава бодрост  и висок жизнен тонус. По тази причина много хора са открили, че пиенето на затоплена лимонова вода всяка сутрин е добър заместител на кафето, като тя облекчава и кризите заради отказа от кафе. Кафето вреди на мозъка, лимоновата вода го запазва

Автор: Елизабет Рентър    Превод: Иван Стаменов   Източник: Natural Society 
 
               ОЩЕ И ОЩЕ ЗА  ЛИМОНА , ЗДРАВЕТО И ДЪЛГОЛЕТИЕТО:


ЗА ДА СПРАТ  ХИПЕРТОНИЦИТЕ  ХАПЧЕТАТА: ПИЯТ  ЛИМОН С ТГВ И ЗДРАВИТЕ, ДА НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАТИ ДОЖИВЯВАТ СТОЛЕТИЕ: 

 

Лимонът , за всички описани тук лечения се пие с търпимо гореща вода.  И до тук и по нататък в текста  става въпрос само за  ЛИМОН С ТЪРПИМО ГОРЕЩА ВОДА ( Лимон  с ТГВ)
За следващите описани тук лечения дневната доза е 10- 30 гр. сок от  лимон дневно или смлян с кората- 20- 35 гр.  Водата- колкото по вече толкова по добре заедно с лимна и отделно за деня над литър , над 2 литра. Лимона чашата  водата след него непосредствено- ТГВ

.

Лимон с ТГВ  помага на храносмилането. Нейният атомен състав прилича на слюнката и на солната киселина на стомашния сок., защото съдържа лимонена киселина си взаимодейства с другите ферменти и киселини и може лесно да стимулира отделянето на стомашен сок и храносмилането.                                                                                           

Лимон с ТГВ  помага  черния дроб изработва повече ферменти;  стимулира черния дроб да изхвърля токсините, а водата извежда тези шлаки навън.; помага на естественото изчистване на червата.
нормализира храносмилателната функция и  извежда  от организма токсичните вещества.
Лимон с ТГВ  е мощен антиоксидант  защитава организма от свободни радикали, извежда холестерола и укрепва имунната система, защитава  от преждевременно стареене.

Лимон с ТГВ- има високо съдържание на калий-  важен минерал, който работи с натрия за плавното електрическо предаване в главния мозък и нервната система. Депресията, тревогата, страхът често са следствие от ниско ниво на калия в кръвта. Нервната система се нуждае от достатъчно количество калий за осигуряване на устойчиви сигнали към сърцето. Така че здравето на вашето сърце непременно ще се подобри след редовно приемане на   лимон с ТГВ.
Лимон с ТГВ съдържа калций и магнезий в добро съотношение. Калцият е нужен за костите, предотвратява рахит и остеопороза, а магнезият е важен за здравето на сърцето.
Лимонът съдържа следните витамини: каротин - 0,01 мг, витамин В1 – 0,04 мг, витамин В2 – 0,02 мг, витамин В5 – 0,2 мг, витамин В6 – 0,06 мг, витамин С – 40-70,0 мг, витамин РР-0,1 и микроелементи: калций, калий, магнезий, фосфор, натрий и желязо. Витамин Р в съчетание с витамин С е отлично средство да укрепване на съдовете.
Лимон с ТГВ  създава ефект на алкализиране в организма. Дори ако я пиете преди хранене, това ще помогне на вашия организъм да поддържа по-високо ниво на рН. Колкото по-високо е нивото на рН, толкова по-устойчив е вашият организъм към болестите.
Лимоните и всички кисели плодове се разграждат в стомаха и създават алкална реакция, тъй като органичните киселини, влизащи в състава на пресните плодове, се дисоциират не като киселини, а като основи, отделяйки хидроксилната ОН-група с отрицателен заряд, т.е. група – носител на електрон. Затова всички сурови кисели плодове алкализират организма. Лимона дава алкална реакция за сметка на витамините-антиоксиданти, които се съдържат в него.
Лимон с ТГВ  разрежда  пикочната киселина, която, като се натрупва, води до болки в ставите и подагра. Водата, разредена с натурален лимонов сок, благоприятно влияе на работата на ставите, като намалява болката не само в ставите, но и в мускулите.
Лимон с ТГВ  помага за намаляване на слузта в организма.  В лимонения сок има огромно количество витамин С, който помага на храносмилането, а също така повишава имунитета.
Лимон с ТГВ  извежда мазнините, помагайки за намаляване на теглото и придавайки на организма допълнителен тонус.  В лимона се съдържат вещества, които разграждат мазнините. Лимонената киселина може да усилва секрецията на стомашния сок и да ускорява обмяната на веществата. Пектинът може да нормализира нивото на захарта в кръвта, а също да чисти лимфния поток.

Как и кога да се пие Лимон с ТГВ: сутрин на гладно и да не се закусва веднага  : 1. изстискайте там най-малко  50 грама сок / използвайте специална сокоизстисквачка, за да получите максимум сок с минимум усилия. Може да смелите 5—6- грама с  ниртобулет лимона с кората 

Лимон с ТГВ  помага  сигурно срещу запек-  пие се  всяка заран на гладно сокът и плода от резен лимон  / седмично 1/2 до 1 лимон и проблема със запека е решен- получавате и описаните ползи                                                                                                        2.  Приготвяне :Към  сок или плод смлян:  кафена до супена лъжица  добавяте гореща вода 1:1  , изпивате;  допивате веднага   чаша  ТГВ / търпимо гореша вода./   До обяда трябва да изпиете  до литър вода с което ускорявате деиствието и ефекта

3. След пиене на вода с лимон трябва да си изплакнете устата, за да се избегне увреждане на зъбния емайл от лимонената киселина.  За защита на емайла на вашите зъби изчакайте поне половин час, преди да почистите зъбите си след консумация на лимонов сок. ..

  Ако пия лимонова вода всеки ден- ще държа болестите далеч от мен!  Това  не отменя консумирането на ябълка, на зеленчуци и плодове!

 Използвайте семки от лимон, засадете си лимони и ще имате дръвче с аромат и плодове. Традицията българска да имаш дом, дете и да посадиш и отгледаш дърво- нека бъде и едно красиво лимоново дръвче, което ще дава красота и полезен плод.,

                   












Тагове:   лимон,   запек,


Гласувай:
20



1. kvg55 - Понякога си правя лимонена вода. ...
21.04.2016 16:56
Понякога си правя лимонена вода. Превъзходна е.
Иначе, отглеждането на лимоново дръвче, особено в апартамент, е трудно. Трябва голяма саксия. Виждал съм отглеждани в къщи лимони, засадени в качета и бурета.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14212169
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68274
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031