Прочетен: 447 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 02.10.2019 22:00
4 яйца
1ч.ч брашно
1 1/2 ч.ч. захар
2/3/ пакетче бакплувер
3 с.л олио
2-3 с.л вода
1 ванилия
1-2 с.л какао
малко орехи (стафиди)
Яйцата и захарта се разбиват с миксер докато сместа почне да прави "пътечки" от бъркалките. (Цвета на сместа става бледо жълта) после постепенно се прибавя брашното /предвартиелно смесно с баплуера/, за да не спада сместа
Едновременно с брашното се слагат олиото и водата.
Като е готово, вземаш от сместа в една купичка: малко количество, примерно до половината на купичката в зависимост колко е голяма, а и е въпрос на вкус и прибавяш какаото.
В останалата смес слагаш ванилията.
Формата за кекса я намазняваш и набрашняваш и първо слагаш бялата смес, върху нея изсипваш кафявата като си правиш разни формички. Тя после спада надолу, защото от какаото става по-тежка.
Добавяш няколко орехови ядки и слагаш да се пече в предварително загрята фурна, но самото печене трябва да е на около 180°
Може би за около 30 Мин, в зависимост колко силно ти пече фурната.
Можеш да провериш с клечка за зъби, не трябва да остават трохи по нея.