Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2013 00:56 - Сам/а на Св. Валентин - трагедия или по-скоро ново начало?
Автор: havefun Категория: Забавление   
Прочетен: 799 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.02.2013 00:56


 За някои Св. Валентин е дълго чакан празник, а за други – поредният омразен, лигав ден, в които всички се мляскат наоколо, а плющените сърца буквално ти се навират в лицето от всяка сергия. Да не говорим, че по радиото, телевизията и в онлайн пространството е бъкано с материали за влюбени, идеи за срещи, целувки и подаръци.

 

В случай, че сте сами, не е нужно този празник (който много хора отричат, защото е католически), да се превръща в кошмар за вас. Ако скоро сте скъсали с гаджето, вероятно се чувствате още по-зле, но горе главата! Със сигурност не сте сами в тази ситуация и песни от типа на „My heart Will Awlays Go On" на Селин Дион не трябва да навяват мисли у вас за рязане на вени.

 

Ето и пет прости стъпки, които ще ви помогнат да „преживеете" Свети Валентин:

 

Погледнете под друг ъгъл на факта, че сте сами

Ако все още бяхте в онази връзка, която ви направи нещастни, вероятно този празник щеше да е истинско разочарование. Но тъй като нямате гадже, сте свободни да правите, каквото си искате без да се съобразявате с никого.

 

Приемете действителността – че сте сами на 14 февруари – като знак, че това е така, защото не се е появил подходящият човек за вас. Време е за свеж старт и ново начало в любовния ви живот!

 

 

 

Фокусирайте се върху позитивните неща

Припомнете си къде бяхте по това време миналата година. Бяхте ли в онази кофти връзка? Сега не е така. Животът често ни предлага ситуации, с които мислим, че не можем да се справим, но го правим. Вместо да оплаквате статуса си на „сингъл", погледнете напред. Няма да се чувствате толкова нещастни всеки ден и тази агония след края няма да е вечна. Така че вместо да цъкате по дистанционното и да сменяте романтичните филми, си пуснете една разпускаща комедия. Не трагедия, а комедия е животът и всичко трябва да се разглежда с усмивка.

 

Фокусирайте се върху себе си

Този ден може и да е празник за двойките, но това не означава, че и вие не може да се забавлявате. Звъннете на някоя приятелка, идете да гледате филма, който отдавна искахте да видите, купете си някоя дрешка или минете през фризьора и маникюриста. Нова прическа е ново начало и ... нова половинка. Пожелайте си го и Купидон ще ви се усмихне!

 

Отворете се за другите

Не е нужно да се изживявате като отшелник на Св. Валентин. Съберете най-близките си приятели и се отървете от тягостното чувство на самота и изоставеност. Все пак има още един празник, който заслужава внимание и това е Трифон Зарезан. Винце, танци и смях ще ви се отразят като магия.

 

За да се чувствате още по-ангажирани, може самите вие да станете домакин на парти. Поканете само хора, които са ви приятни и няма да се мляскат с половинките си пред вас през цялото време.

 

Започнете на чисто

Ако вярвате в ритуалите, силата на пречистването и други подобни действия с мистичен отенък , приемете Св. Валентин като ден, в който ще можете да се отърсите от последния спомен за връзката, донесла ви много рани.

 

Помислете си, че той има специална сила и именно, защото е предназначен да носи романтика и любов, като изчистите всички вещи на бившия, ще отворите аурата си за нова любов. Самата мисъл е позитивна и със сигурност ще подобри настроението ви и ще отвори късмета ви.

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3538378
Постинги: 1094
Коментари: 2386
Гласове: 1833