Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2013 13:56 - Риза може да се носи 100 дни, без да има нужда от пране и гладене
Автор: havefun Категория: Забавление   
Прочетен: 972 Коментари: 0 Гласове:
0



 Безспорен е фактът, че много мъже мразят да перат и гладят. Това обаче съвсем скоро може и да не им се налага, тъй като американската компания “Wool & Prince” създаде уникална по рода си риза, която може да се носи в продължение на 100 дни, без да има нужда от пране и гладене, съобщава в. “Daily Mail”.

 




 

Необикновените си свойства ризата дължи на тъканта, от която е направена – специално обработена за целта вълна, която успява да отблъсква неприятните миризми, запазвайки свежестта си за дълъг период от време. Освен това материята притежава свойствата да затопля тялото на човека, който я носи, в студените дни и да го охлажда в летните горещини.

 

Но това не е всичко. Специалната вълнена тъкан не се намачква при сгъване и дори при по-грубо третиране, което изключва необходимостта от гладенето ѝ. Нещо повече – тя е изключително издържлива и може да се скъса чак след 20 000 сгъвания, докато една стандартна риза, направена от памук, издържа едва на 3200.

 

Създаването на революционната риза отнело на специалистите от “Wool & Prince” 6 месеца. В продължение на този период те тествали своя продукт при най-различни условия – по време на тренировка във фитнеса, за катерене на Андите и за неуморни танци в нюйоркски нощен клуб, за да се уверят, че неговата материя наистина не попива неприятните миризми.

 

В момента уникалната риза се продава в няколко варианта с различни цветове и размери. Цените им започват от 63 долара за бройка. 

      image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3538080
Постинги: 1094
Коментари: 2386
Гласове: 1833