Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2013 19:09 - 80 % без работа заради правописни грешки в CV-то
Автор: havefun Категория: Забавление   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
1



 Пращат снимки в цял ръст или от плажа, казва управителят на “Джоб Тайгър” Светлозар Петровimage

80  на сто от кандидатите за работа отпадат, заради правописни грешки в CV-тата си. Това каза вчера управителят на “Джоб Тайгър” Светозар Петров, който презентира участниците на 10-ото, юбилейно издание на дните на кариерата в панаира. 42 фирми ще предложат работни и стажантски места за студенти и млади специалисти на форума на 1 април. “Младите хора все още не са се научили да пишат автобиографии и да подготвят нужните документи за работа. Снимката следва да е портретна, а има безумия като фотоси от плажа, от дискотеката или пък в цял ръст, ние не сме модна агенция”, пояснява Петров. За повечето работодатели грамотността на кандидатите била от решаващо значение, независимо за каква позиция става дума. Мейлите, които се пращали на клиенти, нямало как да са с правописни грешки. От 20-те процента читави CV-та се избирали хората за интервю.

Друг проблем сред младите при търсенето на работа била мобилността. Дипломираните наскоро искали да се реализират в града, в който живеят и имат собствено жилище, и не били склонни да се местят и да живеят под наем. Малцина се решавали да рискуват. По-склонни да се местят са младежите от по-малките населени места, тъй като големите градове увеличавали шансовете им за реализация.

“Има промяна в ценностите на поколенията. Възнаграждението и признанието за свършеното са сред водещите мотиви. Не без значение за младите хора е човекът, който ги ръководи, да е истински лидер с качества”, казва още Петров.

Участието на студентите и младите специалисти в Националните дни на кариерата е безплатно. По време на срещите те могат да се запознаят в детайли с изискванията на фирмите, да получат съвети за мотивационно писмо и поведението си по време на интервю. Всички стажанти на “Нестле” от миналата година са били назначени на постоянна работа. 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3538810
Постинги: 1094
Коментари: 2386
Гласове: 1833