Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2015 20:03 - Втора част: ДЕСЕТ ВАЖНИ ПРАВИЛА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ
Автор: havefun Категория: Забавление   
Прочетен: 1629 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image6. Ако сте жена в детеродна възраст - пазете се от забременяване 

Пълните автобуси създават непринудени интимни отношения, които събуждат звяра у някои мъже. Ако сте жена, в никакъв случай не се обличайте предизвикателно, не носете тесни панталони, поли или рокли. Дълбоките деколтета също са забранени, защото винаги ще се намери някой, който да се извиси с любознателен поглед над вас. Обикалят и фетишисти, които снимат с телефоните си и после може да се познаете на клипче в интернет. В никакъв случай не се хващайте с две ръце за пилон, защото това предизвиква мъжката фантазия. Когато се качвате в пълен автобус, опитайте се да достигнете до прозорците и там заемете защитна позиция. Най-добре – носете си спрей. 

7. Никога не опитвайте да изпреварите пенсионер и да седнете преди него 

Не заставайте на пътя между баба, носеща пълна чанта с надпис „най-здравата торбичка“ и най-близката свободна седалка, ако не искате да бъдете премазани или охулени. Имайте предвид, че някои от най-безобидно изглеждащите баби владеят хватки като тигрово тръшване, драконово усукване на врата, изгарящ чук, лавинна кървава неделя и надгробен камък, още от времето, когато световната федерация по кеч не е била измислена. Ако сте бременна жена знайте, че да впечатлите някои пенсионери с корема си е по-трудно, отколкото да изненадате шофьор на маршрутка с непозната псувня. Не разчитайте на съчувствие. Най-много да се наложи да слушате истории за това как са живели бременните жени в София преди половин век. Не забравяйте, че пенсионерите се чувстват в свои води в софийските автобуси, защото някои от тях са им връстници. 

8. Пазете се от контрольорите, които се движат в глутница 

Контрольорите са особена форма на органичния свят, която не подлежи на класификация. Срещат се и вежливи представители, които дори казват „благодаря“ и „приятен ден“, ако им подадете билетче. Но има такива, които ловуват на глутници. Те са хищни животни, които имат склонност към агресия – обграждат плячката и не я пускат, докато не им даде желаната сума. Ако хванат нередовен пътник, те бързо се насочват към личната му карта и, заплашвайки да му напишат акт, не я връщат докато не си получат глобата. В случай, че попаднете на подобна глутница, най-добре е да слезете от автобуса, дори и да разполагате с билет, защото те – подобно на катаджиите, винаги биха могли да открият някакво нарушение. Например ако сте застанали на стъпалата и пречите на затварянето на вратата, ако случайно държите храна (или тя се подава от найлонова чантичка), ако се опитате да защитите друг пътник, когото глутницата е заловила, или ако дишате по-учестено. В случай, че нямате билет, защото на спирката ви не се продават и шофьорът ги е свършил или не ви чува, защото е надул Драгана Миркович, и за ваш лош късмет попаднете на подобна глутница, бързо им подайте 20 лева. В противен случай – животът и здравето ви са в непосредствена опасност. 

9. Изпразнете достъпните джобове! Ако носите чанта или портмоне, стискайте ги здраво с две ръце и не ги изпускайте от поглед! 

Освен жадни за пари контрольори, из превозните средства на градския транспорт бродят и сръчни джебчии. Те също са в групи. Някои от тях са деца. Ако носите чанта е възможно в определен момент да усетите, че държите само презрамката. Или с изненада да установите, че ципа е отворен, или дъното е срязано с бръснарско ножче. Виковете "Помощ!", "Няма ми го портмонето!", "Дръжте крадеца!" и "Обраха ме!" няма да ви помогнат, защото дори да уловите непосредствения извършител, той почти винаги е подал плячката на друг – докато дойде полицията от портфейла ви няма да има и следа. Най-много да ви обявят за лъжец или да ви хванат контрольорите, че сте без билет и без лични документи. Затова ползвайте само вътрешните си джобове и никога не изпускайте от поглед чантите си. В никакъв случай не се качвайте в автобус с раница на гърба. 

10. Забранени автобусни линии 

Казват, че най-опасните места в света били вулканът на остров Ява, торнадовият коридор в Оклахома и експлодиращото езеро Киву в Руанда. Това е защото не са научили за автобуси като "111" и "310". Из тях и други линии, обслужващи "миролюбивите софийски квартали", бродят наказателни бригади, за които перфектната петъчна вечер включва скачане върху главата на случайно попаднал в автобуса им човек. Има дни, в които това може да се случи и на самия център на столицата. Следете програмата на футболните мачове! Българският футбол отдавна не може да напълни стадион, но понякога пълни автобуси, трамваи или тролеи с така наречените ултраси. Ако случайно попаднете със синьо яке сред ултраси на ЦСКА или с червено в агитката на Левски и не успеете да докажете клубната си принадлежност като изпеете "Червено-бяла любов" или "Завинаги оставам аз Левскар", има сериозна вероятност завинаги да останете в криминалната хроника. Дори да не ви "разкрият", имайте предвид, че автобусите с феновете се клатят като кораби посред буря, а много често ултрасите си взимат за вкъщи части от тях – аварийни чукчета, тръби, седалки... Не стойте близо до прозорците, защото от противниковата агитка често чакат такива автобуси и ги замерват с камъни, димки и бомби. Затова местоположението на стадионите и програмата за футболното първенство ще ви е от полза. 

Предупреждение за наивници! Настоящото ръководство не гарантира оцеляването ви в градския транспорт на столицата. Спазването му би могло да ви е от полза, но никога не забравяйте, че опасностите в джунглата са много повече, отколкото е възможно да бъдат описани.

  image   Автор: Николай Терзийски Източник:http://terziyski.blogspot.com



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3539832
Постинги: 1094
Коментари: 2386
Гласове: 1833