Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2015 21:52 - Медицината vs човешката глупост. Разкази на лекари
Автор: havefun Категория: Забавление   
Прочетен: 1953 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Някои пациенти са със здравни права, но без грам акъл. Тези реални случаи от лекарската практика ще го докажат:

Жена на средна възраст в последния момент преди операцията (вече я вкарвали в операционната) казва, че е алергична към латекс. Всички са в шок – половината приспособления, използвания в операционната съдържат латекс. Така че я закарахме в специална операционна без латекс и направихме там операцията. Когато после се събуди, я попитах за реакцията ъ към латекса. „Просто не ми харесва звука при слагането на латеквосите ръкавици, скъпи“. Просто се обърнах и излязох.

20-годишен пациент дошъл в болницата. Във въпросника написал като основно оплакване „Лично“. Депресираният и тъжен младеж разказал как е правил секс без предпазни мерки с момиче и после видял, че върху нея има „пластмасова кутийка“. Когато тя му обяснила, че това е инсулинова помпа за лечение на диабет, той помръкнал. Веднага хукнал да провери дали не се е заразил с диабет.

image

Ветеринарни:

Жена хранела 3-месечното си кученце на всеки няколко дни, поради причината, че смятала, че кучетата трябва да ядат през такъв интервал от време. Докарала кученцето, което имало хипогликемия. Медсестрата, която разговаряла с нея, не успяла да си обясни потресаващото невежество и се извикала: Вие самата ядете ли на всеки 3 дни?“

Веднъж имах пациент на когото предписах инхалатор против алергия от котки. Върна се след една седмица, като каза, че нямало никакъв ефект. Оказа се, че той пръскал с инхалатора котката.

След Хелоуин майка доведе децата си в болницата, като всички бяха яли бонбони и имаха болки в корема. Когато влезнах в стаята за консултации, те все още ядяха лакомства. Обясних ъ, че трябва да спрат да ядат бонбони. Гледаше ме, сякаш имам три глави.

Пациентка с диабет развила некроза на краката. Лекарят ъ казал, че ще трябва да ампутират крака ъ, на което тя отговорила: „Не,, Исус ще ме изцели“ (или нещо подобно). Докторът я погледнал и ъ казал: „Госпожо, демони ядат вашия крак. Исус иска да ги ампутираме“.




Гласувай:
4



1. nikikm - Плодовете
21.04.2015 22:44
на западната ци-ли-ви-ли-за-ция..! Боже,защо Хората не знаят?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3540946
Постинги: 1094
Коментари: 2386
Гласове: 1833