Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2013 18:05 - 10-те брутални тайни, които катаджиите не желаят да знаете
Автор: havefun Категория: Други   
Прочетен: 1129 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Всеки си има своите тайни, които не желае никога да бъдат разкрити. Катаджиите – още повече. Кои са 10-те най-брутални тайни на КАТ, разкрива в. "Труд". Тайни, които определено могат да облагодетелстват множество шофьори.

Разбира се, винаги оставяйте горещите течности за след път, управлявайте превозното си средство внимателно и не на последно място – спазвайте правилата за движените.

1. Патрулният екип на пътя не разполага с уред, с който да засича превишена скорост. Ако някой катаджия ви спре, твърдейки, че се движите с превишена скорост, на секундата го попитайте с какъв уред констатира това.

2. Мобилните камери всъщност не могат да снимат нощем. С подобна възможност разполагат единствено стационарните камери, които имат светкавица.

3. Радарът не може да ви засече, докато се намирате в тунел. Независимо дали камерата на КАТ е стационарна, или мобилна, дори и да е поставена наблизо, до изхода на тунел, тя не може да улови правилно обратния сигнал, който се отразява от стените.

4. Градското видеонаблюдение не може да определи вашата скорост. Видеосистемите по улиците в София и останалите по-големи градове не са радари. На база на техни клипове не могат да бъдат съставяни електронни фишове за скорост.

5. Стационарните камери не виждат коли със скорост над 250 км/ч. Колкото и космически да звучи, водачите, профучаващи бясно край радара на шосето, остават незабележими.

6. Истината е, че дрегерът измерва алкохола в количество издишан въздух. С други думи – съдържанието в кръвната проба не е същото. Когато уредът, който носят катаджиите, ви покаже алкохол над допустимите 0,5 промила, не бързайте нито да се отчайвате, нито да се опитвате да пробутате подкуп.

7. Уредът за алкотест трябва да е годен и задължително да е собственост на МВР. За всеки дрегер полицаят е длъжен да носи документ, в който пише вида му и кога е минал за технически преглед.

8. Не всеки полицай има право да пише акт или фиш. Вгледайте се внимателно в униформата, името, фамилията и длъжността на полицая, който ви е спрял за проверка.

9. Винаги изисквайте фиш за нарушения, които се наказват с глоба до 50 лева. Ако ви хванат в нарушение и сте съгласни с вината си, настоявайте да ви напишат фиш, а не акт.

10. При употреба на зимни гуми глоба няма. При проверка на гуми катаджиите могат да пропуснат да споменат, че в закона няма санкция, ако се кара с летни гуми през зимата.

     



Гласувай:
8



1. ikra - Това е добре да се знае :)
27.11.2013 19:22
Спокойна вечер :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3538137
Постинги: 1094
Коментари: 2386
Гласове: 1833