Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2014 23:38 - Бабини рецепти при запушен нос
Автор: havefun Категория: Други   
Прочетен: 2158 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 13.02.2014 23:40


  Бабини рецепти при запушен нос









image

















Запушването на носа е може би едно от най-лошите неща, които може да ви се случи. Причината за това е, че обикновено лекарите не дават болничен за запушен нос и трябва цял ден да говорите носово пред всичките си колеги. Но разгледа по-детайлно проблема „запушен нос” може да бъде и по-опасен особено през зимните месеци, когато има опасност от епидемии, защото когато носът ви е запушен вие дишате през устата, а от нея всички микроби и вируси навлизат направо в организма ви. 
Каква е функцията на носът
Носът е част от горните дихателни пътища, при разширяването на белите дробове в резултат на действието на диафрагмата и междуребрените мускули през носът се всмуква въздух, но главната роля се крие в това, че на вътрешната повърхността на носът има ресничест епител. Фините реснички улавят праха, слузта в носната кухина овлажнява навлезлият въздух, а благодарение на това, че във всеки нос има богата мрежа от кръвоносни съдове вдишаният въздух се затопля. По този начин въздуха, който навлиза в белите дробове е пречистен, затоплен и овлажнен.

Защо се запушва носът
Причините да се достигне до запушен нос са много. Една от най-често срещаните причини за това е настинката. При 
настинка се отделя по-голямо количество слуз (наричано сополи), поради по-голямото количество навлезли бактерии, студеният въздух от друга страна причинява повишено отделяне на топлина и повече слуз.

Появата на 
запушен нос може да е и алергична реакция. Този тип запушен нос се проявява предимно на пролет и е в резултат на алергичното действие на растителния полен при някой хора. В редки случай алергията може да се дължи на домашен прах или алергия към домашния любимец.

Бабини рецепти при запушен нос

Векове наред народната медицина успешно се е справяла с проблема със запушен нос. Това е основание и вие  да се доверите на народните илиячи.

При запушен нос лук

Ако имате силно запушен нос изцедете сока на една глава лук и смръкнете сока във всяка ноздра. Ефекта на отпушване е почти моментален. Може би сте забелязали как когато режете лук освен очите, носът също потича.

Ракия при запушен нос

Сред бабините рецепти за лечение на запушен нос се откроява и този метод. Традиционното българско алкохолно питие е добър лек при запушен нос. При него се диша въздух от напоена с ракия кърпа. Ефекта на отпушване е почти моментален!

Сол и вода за отпушване на нос

Редица медикаменти предлагат този вариант. Ако се засечете повечето съдържат морска или океанска вода, което не е нищо друго освен сол и вода. Причината за ефективността на този метод за отпушване на нос се дължи на това, че солта е осмотичен дразнител!




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3539022
Постинги: 1094
Коментари: 2386
Гласове: 1833