Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2016 22:51 - Човекът, който няма имейл и стана милионер
Автор: havefun Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1902 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Безработен младеж кандидатствал за работа като “момче за всичко” в голяма компания. Мениджърът от отдел “Човешки ресурси” го интервюирал надълго и нашироко, възложил му няколко задачи, включително и да измие пода и накрая казал:
- Наемаме ви. Кажете ми имейл адреса си, за да ви изпратя формуляра, който трябва да попълните, преди да започнете.
- Нямам компютър, нито имейл – отговорил младежът.
- Съжалявам, но ако нямате имейл, значи не съществувате, а щом не съществувате, значи не можете да започнете работа при нас - отсякъл мениджърът.
Младежът си тръгнал обезверен. В джоба си имал само 10 долара и не знаел къде да отиде, нито какво да прави. Пътьом влязъл в един супермаркет и купил щайга с 10 кг домати. Тръгнал от врата на врата и след по-малко от два часа удвоил капитала си. Повторил обиколката три пъти и се прибрал вкъщи с 60 долара. Тогава решил така да изкарва прехраната си. Всеки ден започвал работа все по-рано и се прибирал все по-късно. Парите му се удвоявали и утроявали. Скоро си купил микробус, а после и камион. След време се сдобил и със собствен автопарк с товарни коли.
След пет години станал един от най-големите търговци на хранителни стоки в страната. Замислил се как да подсигури бъдещето на семейството си и решил да си направи застраховка “Живот”.
Обадил се на един застраховател, избрал си и вида застраховка. В края на разговора брокерът го попитал за неговия имейл.
- Нямам – отговорил търговецът.
- Издигнали сте цяла империя, без да имате имейл ??? Представете си какъв щяхте да бъдете, ако имахте имейл – изумил се брокерът.
Мъжът помислил за момент и отговорил:
- Момче за всичко!



Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3523254
Постинги: 1093
Коментари: 2386
Гласове: 1832