Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2019 11:29 - Тайната -1 част
Автор: havefun Категория: Лични дневници   
Прочетен: 356 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 27.09.2019 11:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Искам да споделя с Вас субтитрите от филма Тайната:
Тъй като е мнго дълъг текстът, постовете ще са няколко....

ТАЙНАТА

Преди година животът ми се срина. Работех до изтощение. Баща ми почина внезапно, отношенията ми с близките бяха напрегнати. По онова време нямах представа, че от най-дълбокото ми отчаяние щеше да се роди най-големият дар.

 

Бях допусната до велика Тайна. Започнах да я проследявам назад в историята. „Изумруденият скрижал”, Тайната бе погребана. Тайната бе обект на страстно желание, но за Тайната бе забранено да се говори. Тайната не биваше никога да бъде разкрита пред широка публика. Не можех да повярвам колко хора знаеха за нея! Те бяха най-великите в историята: Платон, Шекспир, Нютон, Юго, Бетовен, Линкълн, Емерсън, Едисън, Айнщайн. Защо останалите не знаят за това? Всичко, което исках, бе да споделя Тайната със света. Започнах да търся хора, живеещи днес, които знаеха за Тайната. Един по един, те започнаха да се появяват.
Боб Проктор - философ: Tайната ти дава всичко, което желаеш: щастие, здраве и богатство.
Джо Витале - метафизик: Можете да имате, да бъдете или да правите всичко, което искате.
Джон Асараф - предприемач: Можем да имаме всичко, което си изберем. Без значение колко голямо е. В каква къща бихте искали да живеете?
Лорал Лангемайер - финансист: Искате ли да бъдете милионери? Каква професия бихте желали да имате?
Мери Даймонд - консултант по Фън Шуй: Искате ли повече успехи? Какво всъщност искате?
Д-р Майкъл Бекуит - свещеник и ясновидец: Виждал съм много чудеса да се случват в живота на хората. Чудеса, свързани с пари, с физическо излекуване, психическо оздравяване, излекуване на отношенията.
Джак Канфийлд - писател: Всичко това става, защото знаем как да приложим Тайната. Това е Великата Тайна на живота.

Т А Й Н А Т А
Тайната е отговорът на всичко, което е било,
всичко, което е, и всичко, което някога ще бъде.
Ралф Уалдо Емерсън - (1803 - 1882)


   Вероятно се чудите каква е Тайната? Ще ви разкажа как аз я разбрах. Всички работим с една безгранична сила. Всички се ръководим от едни и същи закони - естествените закони на Вселената са толкова точни, че можем уверено да създаваме космически кораби, да изпращаме хора на Луната, да пресметнем приземяването с точност до части от секундата. Няма значение дали сте в Индия, в Австралия, Нова Зеландия, Стокхолм или Лондон, Торонто, Монреал или Ню-Йорк. Всички работим с една сила! Един закон - Привличането. Законът на Привличането.

   ТАЙНАТА Е ЗАКОНЪТ ЗА ПРИВЛИЧАНЕТО
Всичко, което идва в живота ви, вие го привличате! И то е привлечено към вас чрез

   СИЛАТА НА ОБРАЗИТЕ, КОИТО ПОДДЪРЖАТЕ В УМА СИ
   То е това, което мислите. Разбирате ли, всичко което става във вашия ум, вие го привличате към себе си. Мъдрите хора винаги са знаели това. Може да се върнете назад при хората от древен Вавилон - те винаги са го знаели, но това е била малка група хора. Защо един процент от населението печели около 96% от всички пари, които са в обръщение на Земята? Мислите ли, че това е случайност? Не, никак не е случайно! Определено е да става така. Те разбират нещо. Те разбират Тайната!
  И вие ще се запознаете с нея. Най-простият начин за мен да гледам на Закона за привличането, е да мисля за себе си като за магнит и да знам, че магнитът винаги привлича нещо.
   Боб Дойл - писател: По същество Законът на привличането гласи, че нещата, които си приличат, се привличат.
   Но тук говорим на ниво мисли. Нашата работа като човешки същества е да мислим за нещата, които искаме, да си изясним какво наистина желаем? Тогава започваме да призоваваме един от най-великите закони на Вселената, и това е Законът на привличането. Ти се превръщаш в това, за което мислиш най-много. Но също и привличаш това, за което мислиш най-много. Ако го виждаш тук, ще го усетиш тук.
   Майк Дули - писател: И този принцип може да се обобщи в три прости думи:

   МИСЛИТЕ СТАВАТ РЕАЛНОСТ
   Повечето хора не разбират, че мисълта има честота. Всяка мисъл има честота и енергия. Можем да измерим мисълта. Така, ако мислите за нещо непрекъснато, ако си представяте, че имате тази нова кола, парите които ви трябват, създавате компания, намирате си сродна душа. Ако си представяте как би изглеждало това, вие излъчвате тази честота непрекъснато и последователно. Мислите изпращат този магнитен сигнал, а това привлича съответното желание обратно към вас. Представете си охолен живот, и вие ще го привлечете. Законът работи винаги, по всяко време, при всеки човек.

   НО ЕТО КЪДЕ Е ПРОБЛЕМЪТ
   Повечето хора си мислят за това, което НЕ искат, и се чудят защо то им се случва отново и отново, и отново. Законът на Привличането не се интересува дали възприемате нещо за лошо или добро и дали го искате, или не го искате. Той отвръща на мислите ви. Затова ако си седите вторачени в проблемите и се чувствате ужасно заради тях, това е сигналът, който отправяте към Вселената. "Аууу, чувствам се ужасно зле! Имам толкова дългове!" Вие просто се уверявате в това и целият сте погълнат от това чувство. Затова точно от него ще получите повече.
   Естер Хикс - проповедник: Когато гледате към нещо, което желаете и му казвате ДА, вие задействате мисъл и Законът на привличането отвръща на тази мисъл, и ви носи нещата, които съответстват на мислите ви. Но когато се вглеждате в нещо, което не искате, и му казвате НЕ, вие всъщност НЕ ГО ОТБЛЪСКВАТЕ. Вместо това вие активирате точно тази мисъл за нещото, което не искате. И сега Законът на привличането ви доставя и него.
   Живеем във Вселена, която е основана на привличането. Всичко е свързано с него. Този Закон винаги работи, независимо дали вярвате в него, дали го разбирате или не. Винаги работи! Може да си мислите за миналото или настоящето, или бъдещето, но дали си спомняте, дали наблюдавате или си представяте, в този процес вие активирате мисъл и Законът на привличането, който е най-могъщият закон на Вселената, откликва на мисълта ви. Винаги нещо се сътворява. Всеки път, когато някой мисли за нещо продължително и постоянно, той е в процес на творене. Нещо ще се появи от тези мисли. Законът на привличането гласи, че ще ви се даде това, за което говорите, или върху което се фокусирате. И ако се оплаквате колко сте зле, вие създавате повече от лошото.
   Бил Харис - психотерапевт: Имах ученик на име Робърт. Робърт беше обратен, участваше в онлайн курса ми, който предлага връзка с мен по и-мейл. И той описа мрачната картина на своя живот. В работата му всички колеги се подигравали с него и бил постоянно в напрежение от номерата, които му правели. Той каза, че като вървял по улицата, всеки, който го срещнел, искал да го малтретира по някакъв начин. Искал да стане комедиант, но когато отишъл и се изправил пред хората, всички го засичали, защото е гей. И целият му живот бил изпълнен с нещастие, и всичко се фокусирало върху тази идея, че това е, защото е гей.
   Започнах да го уча, че се фокусира върху това, което не иска. Насочих го обратно към и-мейла, който ми бе изпратил, и му казах: „Прочети го пак. Виж всички неща, които не искаш, и за които ми говориш. Мога да ти кажа, че си обсебен от тях. Когато се фокусираш върху нещо, ако вложиш в него силни чувства, то се случва още по-бързо.”
   Тогава той започна да прави това - да се фокусира върху нещо, което иска. Започна наистина да се опитва. Това, което стана през следващите 6-8 седмици, бе истинско чудо. Той ми каза, че всички хора в офиса, които са го тормозели, или се преместили в друг отдел, или напуснали работа, или го оставили на спокойствие. И той започна да си обича работата. Забеляза, че когато е на улицата никой не идва да го измъчва вече. Просто тези грубияни не бяха там. Когато направил комедийното шоу, хората не само не го обиждали, а се изправили и му ръкопляскали! Целият му живот се променил, защото и той се променил, защото започнал да се фокусира не върху това, което не иска, от което се страхува и от което иска да избяга, а се фокусирал върху това, което искал.

   Проф. д-р Джон Хагелин - квантов физик: Значи, когато сме положително настроени в нашите възгледи и ориентация, ние сме склонни да привлечем положителни хора, събития и обстоятелства. Когато сме негативно настроени или ядосани, сме склонни да привличаме негативни и гневни хора и неприятни събития и обстоятелства. И се оказва, че сте привлекли това, за което най-много си мислите, което преобладава в съзнанието ви, независимо дали тези мисли са съзнателни или несъзнателни. Това е неприятното.
   Джон Демартини - философ: Ако погледнете много внимателно, когато става дума за Тайната и силата на нашия ум, силата на намеренията ни в ежедневието ни, всичко е около нас. Просто трябва да си отворим очите и да прогледнем. Виждате Закона за привличането, потвърден в обществото ни: този, който говори най-много за болести, ги има. Този, който говори най-много за благоденствие, го има. Законът за привличането се потвърждава навсякъде около вас. Ако разбирате какво представлява той. Смисълът ми е, че вие сте магнит, който привлича мисли, хора, събития, начин на живот. Всичко, което внесете във вашия житейски опит, го внасяте благодарение на този мощен Закон на привличането.
   Проф. Фред Алън Уулф - квантов физик: Това, което ви говоря, не е някакво самозалъгване, празни фантазии или побърканост! Говоря ви от позицията на едно по-дълбоко, фундаментално разбиране. Квантовата физика наистина започва да клони към това откритие. Тя казва, че не може да има Вселена без Разумът да проникне в нея, и че всъщност умът оформя това, което възприемаме. Ако не го разбирате, това не значи, че трябва да го отхвърлите. Вие не разбирате съвсем и електричеството. Първо на първо, никой не знае какво точно е електричеството. И въпреки това се наслаждаваме на ползата от него. Знаете ли как работи това? Аз не знам. Но знам това: можете да сготвите вечеря на човек с електричество. Но също така можете да сготвите и човека...
   Често, когато хората започнат да разбират великата Тайна, те се плашат от всички тези негативни мисли, които имат. Трябва да знаем две неща:
   Първо: Доказано е научно, че положителната мисъл е стотици пъти по-силна от отрицателната. Това вече премахва донякъде тревогата.
   Второ: Вие живеете в реалност, в която съществува буфер на времето. И това забавяне ви е от полза. Сигурно не бихте искали да живеете в среда, където мислите ви се материaлизират незабавно. Резултатът не идва веднага и това е нещо добро. Следователно вие искате да осъзнавате мислите си, искате внимателно да ги подбирате и искате да се забавлявате с това, защото вие сте шедьовърът на живота си, вие сте Микеланджело на вашия живот. Давид, който извайвате, сте самите вие. И постигате това с мислите си.
   Лидерите от миналото, които притежавали Тайната, искали да използват нейната сила и да не я споделат с никого. Те държали хората в неведение относно Тайната. Хората ходели на работа, бачкали и се връщали от работа вкъщи. Те се бъхтели и оставали без сили. Защото Тайната се пазела само за малцината избрани.
   Д-р Денис Уейтли - психолог: Ние живеем във вселена, която се управлява от закони. Както има Закон за гравитацията - ако паднете от високо, няма значение дали сте добър или лош човек, ще се ударите в земята. Всичко, което ви обгражда точно сега в живота ви, включително и нещата, от които се оплаквате, сами сте ги привлекли. Знам, че това няма да ви хареса. Веднага ще кажете: «Не съм привлякъл аз катастрофата! Не съм привлякъл този клиент. Не съм привлякъл данъчния дълг. Не съм привлякъл...» каквото и да е, от което се оплаквате! А аз съм тук, за да ви го кажа направо:

   ДА, ТЪКМО ВИЕ СТЕ ГИ ПРИВЛЕКЛИ
   И това е най-трудно разбираемата част, но щом веднъж сте я осъзнали, тя променя живота ви. Това е част от всеобщата, огромна Тайна. И повечето от нас привличат несъзнателно! Ние си мислим, че нямаме никакъв контрол. Нашите мисли са на автопилот, нашите чувства са на автопилот, и така всичко си върви автоматично. Ако за пръв път чувате това, може да си помислите: «А сега трябва да моделирам мислите си ли? Това е бая работа.» Отначало може да ви изглежда така. Но тогава започва забавлението. Не ви караме постоянно да следите мислите си. Това може да ви подлуди. Има толкова много мисли, които идват от толкова много места, за толкова много неща. Тук се появява вашата система за управление чрез емоциите ви. Вашата система за управление са вашите емоции, които ви помагат да разберете какво си мислите. Вашите мисли пораждат вашите чувства. Емоциите са един невероятен дар, който ни позволява да разберем какво привличаме.
   Има само два вида емоции от тази гледна точка: при едните се чувстваме добре, а при другите - зле. Наричате ги с всевъзможни имена, но в основата си всички отрицателни емоции - дали ги наричате вина, гняв или фрустрация - се усещат почти еднакво. Всички те са ни неприятни и всички те са водач, който ни казва, че това, за което си мислим в момента, не е в хармония с това, което искаме!
   Д-р Бен Джонсън - лекар, д.м.н.: С други думи, това е лоша честота или лоши вибрации, или както искате го наричайте. Емоцията, от която се чувстваме добре, чувството на надежда, щастие или любов, доброто чувство, положителната емоция, идва да ни покаже, че това, за което си мислим тъкмо сега, е в хармония с това, което искаме.
   Така че наистина е много просто: отговорът е точно в това, какво привличам сега? Добре ли се чувствам при това? Ако да, тогава продължавайте смело да правите това, което правите! Чувствата ни са обратната връзка, която ни показва дали сме на прав път или се отклоняваме от него. Колкото по-добре се чувствате, толкова повече сте на прав път. Колкото по-зле се чувствате, толкова сте по-далеч от истината. Когато преминавате през различните ежедневни преживявания, вие формулирате мисли, които буквално моделират бъдещите преживявания и събития в живота ви. От начина, по който се чувствате, може да разберете дали нещата, към които се стремите, ще ви зарадват, като ги получите. Каквито и да са вашите чувства, те отразяват съвършено точно това, което е на път да се случи. И вие получавате точно това, което съответства на чувствата ви, а не онова, за което мислите. Затова, ако сутрин станат накриво, хората са склонни да продължат така и целият им ден минава наопаки. Хората нямат представа, че една проста промяна в настроението може да промени целия им ден и целия живот. Ако започнете деня си добре и запазите това щастливо чувство, стига да не позволите нещо да промени настроението ви, ще продължите да привличате по Закона за привличането повече ситуации, обстоятелства и хора, които поддържат това чувство на щастие.
   Добри дни, лоши дни, богатите стават по-богати, бедните стават по-бедни, всичко зависи от това, какви са преобладаващите чувства, които всички тези хора продължително изпитват. Може веднага да се почувствате здрави, да се почувствате процъфтяващи, да започнете да усещате любовта, която ви обгражда, дори и да я няма. И тогава Вселената ще откликне на същността на вашата песен, ще откликне на естеството на това вътрешно чувство и ще прояви съответното нещо, защото вие така се чувствате. Като цяло това, върху което фокусирате мисли и чувства, е това, което привличате в живота си. Без значение дали то е нещо, което искате или не.
   ТОВА, КОЕТО МИСЛИТЕ, ТОВА, КОЕТО ЧУВСТВАТЕ, И ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА, ВИНАГИ СЪВПАДАТ
   Всеки път. Без изключение. Това е трудно за преглъщане. Но когато започнем да се отваряме към този подход, от това следват невероятни неща. Това означава, че
   
КАКВОТО И ДА СА НАПРАВИЛИ МИСЛИТЕ С ЖИВОТА ВИ, ТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОПРАВЕНО, КАТО ИЗМЕНИТЕ СЪЗНАНИЕТО СИ
   Уинстън Чърчил (1874-1965): Вие създавате собствената си вселена, докато вървите напред през живота.
   Наистина е важно да се чувствате добре, защото това хубаво чувство се излъчва като сигнал към Вселената и започва да привлича още подобни хубави неща към вас. Колкото по-добре се чувствате, толкова повече привличате неща, които ви помагат да сте още по-добре и ви издигат все по-нагоре и нагоре... Знаете ли, че когато сте потиснати, можете да промените състоянието си, ей така?! Пуснете си хубава музика. Започнете да пеете. Това ще промени емоцията ви. Или си помислете за нещо красиво. Помислете си за бебе, или може би за някого, когото обичате. И продължавайте да държите тази мисъл в съзнанието си, отклонете всички други и ви гарантирам, че ще започнете да се чувствате добре.
   Джеймс Артър Рей - философ: Този принцип важи и за домашния ви любимец. Вярвам, че това е прекрасно, защото оправя емоционалното ви състояние. Когато чувствате обич към животинчето си, това е чудесно състояние на любов, което ще донесе добро в живота ви.
   А само какъв дар е това! И когато започнете да разбирате, когато започнете да насочвате мислите си според чувствата, които те предизвикват във вас и забележите връзката между това, което чувствате и мислите, и това, което се връща при вас, преди да се усетите ще разберете, че вие сте създателите на вашата собствена реалност. А тези, които гледат отстрани, ще бъдат удивени от съвършения живот, който водите.
   След като разбрах Тайната и започнах да я прилагам в живота, той наистина стана вълшебен. Мисля, че стана живот, за който всеки мечтае, и аз живея така всеки ден. Живея в имение за 4,5 милиона долара. Имам прекрасна съпруга. Ходя на почивка във всички приказни места на света. Изкачвал съм планини, ходил съм на експедиции, на сафарита, И всичко това се е случило и продължава да се случва, защото знам как да прилагам Тайната. Животът може да бъде феноменален, и той ТРЯБВА да бъде такъв, и той ЩЕ СТАНЕ необикновен, щом започнете да използвате Тайната.

   КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ТАЙНАТА
   Много хора ме питат каква е тяхната задача в процеса на творчеството и каква е задачата на Вселената. Затова нека разгледаме този въпрос. Ще използваме една метафора. Помислете за Аладин и лампата му. Сигурно сте чували за него. Аладин взема лампата, избърсва я от праха и хоп - появява се духът. Джинът винаги казва едно нещо: „Твоето желание е заповед за мен.” В тази приказка обикновено се изпълняват 3 желания, но ако проследим историята назад към изворите й, няма ограничение в броя на желанията. Помислете върху това.
   Сега, нека вземем тази метафора и да я приложим в живота си. Запомнете, Аладин е този, който казва какво иска, а обширната Вселена е този велик дух - джинът. Религиите го наричат с много имена. Твоят ангел пазител, твоето висше Аз. Можете да му сложите всякакъв етикет и да изберете име, което ви устройва. Но всяка традиция ни е учила, че има нещо по-голямо от нас. А духът винаги казва едно: „Желанието ти е заповед за мен.”

   Искаме да ви кажем, че творческият процес се състои от три стъпки:
   ПЪРВАТА Е ДА ПОИСКАТЕ КАКВОТО ЖЕЛАЕТЕ. Няма нужда да използвате думи. Всъщност, Вселената не слуша вашите думи. Вселената реагира на вашата МИСЪЛ. Какво е вашето истинско желание? Седнете и го напишете на лист хартия. Напишете го в сегашно време. Можете да започнете като напишете: „Толкова съм щастлив и благодарен...” И тогава обяснете какъв бихте искали да бъде животът ви. Във всяка област. Това е много забавно. Все едно Вселената е каталог, а вие прелиствате страниците му и решавате: „Бих искал да преживея това, искам този продукт, а също искам да бъда с ето такъв човек.” Просто отправяте поръчката си към Вселената. Наистина, толкова е лесно!
   ВТОРАТА СТЪПКА Е ОТГОВОРЪТ. Отговор на това, което искате. И това не е ваша работа във физическия смисъл. Вселената ще извърши тази стъпка вместо вас. Всички природни сили отговарят на мислите, които задействате. „Желанието ви е заповед за мен.” И Вселената ще започне да се пренарежда, за да го осъществи за вас. Повечето от нас не смеят да си позволят да си поискат това, което наистина желаят, защото не могат да видят как точно може да стане това.
   Ако направите кратко проучване, ще ви стане ясно, че всеки, който е постигал нещо, не е знаел как точно ще го направи. Той само е знаел, че ще го направи! Не ви трябва да знаете как ще се осъществи вашето желание. Не е необходимо да знаете как ще се пренареди Вселената. Не знаете как, но ще си покаже. Вие ще намерите начин, вие ще привлечете събитието. Тогава нашите приятели казват: „Нещо е объркано и не върви, защото знам, че си искам нещата, а те не се появяват.” А ние казваме: „Вие искате, изпълнявате първата стъпка, няма как да не го правите. И Вселената ви отговаря всеки път, без изключение. Но има и още една трета стъпка, която трябва да разберете.”
   ТРЕТАТА СТЪПКА Е ПРИЕМАНЕТО! Това значи да се настроите да приемете това, което сте поискали. Когато сте настроени да приемете това, което искате, вие се чувствате прекрасно. Това е ентусиазъм. Това е радост, това е признателност, това е страст. Но, когато чувствате отчаяние, или страх, или гняв, това са силни показатели, че не сте в хармония с това, което искате. И така, когато започнете да осъзнавате, че вашето вътрешно чувство е всичко, и започнете да насочвате мислите си според това, как се чувствате от тях, малко по малко ще можете да откриете чувството, свързано с това, което искате! Тогава ще бъдете в хармония с това, което искате, ще заживеете с него и то ще трябва да се появи в живота ви. И когато превърнете тази фантазия в реалност, вие ще сте в състояние да проявявате все по-добри фантазии... И това, приятели, се нарича ТВОРЧЕСТВО.

   И така, изучаването и практикуването на Закона на привличането означава да разберете какво ще ви помогне да създадете в себе си усещането, че вече имате това, което искате. Изпробвайте тази кола, търсете този нов дом, влизайте в различни къщи... Правете каквото трябва, за да получите усещането, че притежавате желаното. И запомнете тези усещания. Всичко, което правите, за да получите тези усещания, буквално ви помага да привлечете желаното. Може да се случи така, че да се събудите и то да е вече факт! Или може внезапно да ви дойде блестяща идея какво да направите!
   Никога не бива да казвате: „Това никога не може да ми се случи.” или „Това сигурно няма да ми хареса.” Защото тогава вашето желание няма да се осъществи! Понякога се изискват действия, но ако действате в хармония с вашите желания, ще се чувствате щастливи, ще усещате пулса на живота. Тогава мигът ще спре и ще можете да му се насладите до насита. Вселената обича скоростта. Не се бавете, не се двоумете, не се съмнявайте! Когато има възможност, когато се появи поривът, когато интуицията ви подсказва, тогава действайте! Това е вашата работа. И това е всичко, което трябва да направите. Ще привлечете всичко, което поискате. Ако имате нужда от пари, ще ги получите! Ако имате нужда от хора, ще ги привлечете! Ако ви трябва определена книга, и нея ще привлечете.
   Трябва обаче да внимавате какво привличате, защото ако съхранявате образи на неща, които искате, вие ще ги привлечете и те ще привлекат вас. Те буквално ще се появят във вашата физическа реалност с вас и чрез вас. Такъв е Космическият Закон. Отначало може да нямате нищо, може да се намирате в безизходица, но изход ще бъде намерен!
   Помислете върху това. Когато колата пътува в нощта, фаровете осветяват само първите 50-100 метра от пътя, но можете да стигнете от Калифорния до Ню Йорк като карате в тъмното, защото трябва да виждате само следващите 100 метра от пътя. Така и животът се разкрива пред нас. И ако вярваме, че и следващите 100 м ще се разкрият пред нас, а след това и следващите, и по-следващите... вашият живот ще продължава да се открива пред вас и ще ви изведе до желаната цел, до това, което истински искате, просто защото го искате.
   Мартин Лутър Кинг младши (1929 - 1968): Направете първата стъпка с вяра. Не е нужно да виждате цялата стълба, само направете първата стъпка.

  





Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3538823
Постинги: 1094
Коментари: 2386
Гласове: 1833