Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2020 17:52 - Да живееш в Потока. Може да е начинание приятно. Или пък объркващо...
Автор: havefun Категория: Лични дневници   
Прочетен: 636 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.06.2020 17:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Живеенето в Потока е комфортно само за тези, които са се научили да живеят без всякакви структури – без планове (или поне без привързаност към планове), без предвзети идеи за това какво трябва да им се случва (днес или изобщо), без страх.. от това да вършат неща, които се привиждат като нелогични, неразумни и дори налудни на егото им.

Напоследък ми се случва често. Ставам сутрин. Утрото изглежда нормално и безобидно. В главата ми се мержелеят някакви намерения за деня, но все още неизбистрени преди първото кафе. Сядам на масичката под чадърчето на двора – да се порадвам на първите нежарки лъчи на слънчицето. Не мисля. Слушам птичките и мушиците.

И оттам нататък се почва една. image:D Върша неща, за които и през ум не ми е минавало да свърша или за които съм мислела, че нямам сили или готовност. Или се оказвам пътуваща за или разхождаща се из места, където изобщо не съм възнамерявала или очаквала да бъда.
 

И всичко това – с пълно присъстване, пълно наслаждаване, без мисъл за практичността, уместността или странността на ставащото.
 

Усещането е, че изживяваш животи в мигове. Време или няма, или сякаш пътуваш в него по всички посоки. Толкова си близо до себе си, че можеш да дишаш само ентусиазъм и радост от постоянно извиращото ново и неочаквано.

Оказваш се където трябва. Срещаш когото трябва. Оставяш отпечатък където и у когото трябва… И се усещаш, че всичко е с План. Само не твоя. image:D Едно мъдро, безгранично и забавляващо се Пространство вътре в теб… се е разкършило навън чрез теб…

Това е Потокът.

Мария Казакова


 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3523622
Постинги: 1093
Коментари: 2386
Гласове: 1832