Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2014 11:00 - Връзките от разстояние - могат ли да се получат?
Автор: havefun Категория: Тя и той   
Прочетен: 838 Коментари: 0 Гласове:
2



  Връзките от разстояние - могат ли да се получат? image

Връзката от разстояние може да бъде успешна! Нужни са само малко решителност, усилия и добро планиране. Щом осъзнавате, че сте късметлия да имате някого, който, въпреки километрите разстояние, е готов да бъде с вас, значи със сигурност става въпрос за голяма любов!

И щом можете да се справите с разстоянието, значи можете да се справите с всяко едно препятствие във връзката си!

Един от най-трудните видове любов, безспорно е любовта от разстояние. По принцип всяка връзка изисква усилия, а като добавим и проблема с разстоянието, нещата определено стават сложни. Но пък подобни отношения в днешно време съвсем не са рядкост, най-вече благодарение на Интернет, който свързва хора от различни краища на света.

И все пак, връзката от разстояние е трудна и несигурна. Отношенията изискват повече усилия и инвестиции като цяло. Разбирането, компромисите и комуникацията са само част от основните фактори за съществуването на такава любов. Много хора вярват, че подобни връзки са обречени. Да, голяма част от тях се разпадат, но това не важи ли и за връзките, които не са от разстояние?

Разстоянието може да бъде предимство

Както вече казахме, тези връзки могат да бъдат успешни с малко повече търпение и упоритост. Но много хора не са наясно с фактът, че разстоянието си има своите предимства. Това, че сте заедно, въпреки многото километри, ясно показва, че се обичате. И, щом то не успя да ви раздели, то кое ще го направи?! Освен това разстоянието си е един вид предизвикателство, което, щом преодолеете, ще ви донесе голяма удовлетвореност. А и ще направи връзката ви по-интересна.

В истинския си смисъл, връзката представлява стремежа на двама души един към друг, желанието им да обичат и да се грижат за партньора си, както и общата им цел взаимоотношенията им да се развиват. Най-лошо е, когато връзката им се намира в застой и те не знаят как най-адекватно да се справят със ситуацията.

Не позволявайте това да ви се случи! Непрестанната комуникация и желанието ви да се развивате заедно, ще ви води в правилната посока. Успехът се нуждае само от едно – вашите думи.

Как да се справите с разстоянието?

Най-големият проблем във връзките от разстояние, очевидно е… разстоянието. Ето и няколко креативни метода как да се справите с него:

1. Играйте онлайн игри

Карти или боулинг… В мрежата има доста интересни игри, с които да се забавлявате заедно.

2. Гледайте филм заедно

Вземете си един и същ филм и започнете да го гледате по едно и също време. Обменяйте мнения и коментари по телефона (стига да не ви излезе солено) или пък чрез чат.

3. Направете си списък с нещата, които ще правите заедно

Може на пръв поглед да ви се стори скучно, но този списък ще ви ентусиазира и по-лесно ще преодолеете пречката от разстоянието. Освен това, ще имате и по-ясна представа за съвместното ви бъдеще.

4. Изпращайте си картички и писма

Може и да е старомодно, но любовните писма и картички си остават едни от най-романтичните жестове.

5. Пращайте си снимки

Понеже не сте физически заедно, можете да си пращате снимки. Снимайте се с телефона си и пуснете MMS, това отнема по-малко то минута. А и така ще се почувствате по-близо един до друг.

6. Направете си план за посещения

Най-болезненото при раздялата с любимия човек идва от неизвестността кога ще го видите отново. Затова предварително направете план на посещенията си. И го спазвайте!

Общуване

Ключов фактор за успешна връзка от разстояние е ефективната комуникация. Макар и да не сте постоянно заедно, от огромно значение е всеки от вас да се чувства неизменна част от живота на другия. В днешно време общуването не е проблем. Има Скайп, различни Месинджър-и, електронни пощи, онлайн камери, цифрови снимки, които може да си пращате… Но нищо не може да замени интимността от гласа на вашия партньор. Ето защо не трябва да омаловажавате телефонните обаждания. Говорете си поне 15 мин. на ден. Кажете си, че си липсвате и мислите един за друг.

Отдаденост и постоянство

Те също са много важни при връзките от разстояние. Независимо дали по телефона, чрез имейли или обикновени писма, и двамата трябва активно да участвате в комуникацията. Ако само единият от вас поема инициативата, то връзката ви е обречена.

Когато сме заедно с партньора, обикновено приемаме комуникацията за даденост. Но, изправени пред проблема разстояние, усещаме липсата на мимиките, жестовете, езикът на тялото, които помагат за правилното разбиране. Ето защо трябва да доведете вашият начин на общуване до съвършенство.

Доверие

По принцип не е лесно да се довериш на някого. А, още по-трудно е, когато този човек се намира на километри от теб. Не е лесно просто да повярваш на думи, чути по телефона, без да виждаш изражението на лицето, което ги изрича. Освен това, така е и много по-лесно да се лъже, което допълнително засилва съмнението. Но пък без доверие и честност, връзката ви е в опасност, независимо дали сте близо, или далече един от друг.

Така че като още едно от предизвикателствата на връзката от разстояние ще трябва да приемете и факта, че е нужно безусловно доверие в партньора. И не забравяйте, че ако някой иска да ви изневери, няма никакво значение на какво разстояние от вас се намира.

Освен това най-честите изневери се случват именно във връзките, които нямат проблем с разстоянието. И то с хора, с които най-малко очакваш партньора ти да кръшне.

 

Затова, махнете черните сценарии от съзнанието си и просто обичайте!



Read more: 
http://www.dormeo.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%BE/%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0/%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%82.htm#ixzz2wAErToQo



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3538755
Постинги: 1094
Коментари: 2386
Гласове: 1833