Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2013 20:35 - Шокиращите неща, откривани в човешкото тяло
Автор: havefun Категория: Забавление   
Прочетен: 2771 Коментари: 0 Гласове:
1



  Шокиращите неща, откривани в човешкото тяло        

Повечето опитни хирурзи и лекари казват, че през годините са виждали всичко. Понякога обаче дори те остават шокирани. Повечето операции са рутинни и е рядкост да разрешеш някой и да откриеш в него нещо наистина откачено. Колко точно откачено? Вижте сами.

7. Гигантска топка от косми

През 2007г, 18-годишно момиче отишло в болницата в Чикаго и се оплакало от болки в стомаха, гадене и необяснимо отслабване с 18кг. Човек обикновено губи толкова много килограми, ако му ампутират крайник или тъкмо е родил напълно развито джудже.

Направили й рентгенова снимка и открили „огромна, тъмна маса“. Лекарите оперирали нещото, което според тях било тумор, но вместо това извадили 4,5-килограмова топка от косми. Оказало се, че момичето страда от трихофагия и обича да яде косата си.

image

6. Червей в мозъка

Да кажем, че смятате, че имате мозъчен тумор. Ако докторът ви каже, че не е тумор, кое може да накара тези новини да звучат лоши?

Питайте Розмари Алварес. Тя се притеснявала, че може да има тумор в мозъка и се оплаквала от изтръпване и размазано зрение. Хирурзите отворили главата й и започнали да бърникат. Там обаче открили гигантски червей, заровен дълбоко в продълговатия мозък.

Оказало се обикновена тения, но шокиращото тук е как се е озовала в главата й. Обикновено човек се заразява с тения като яде сурово месо. Любимото място на тенията обаче са червата. По някаква причина единственият начин да се озове в мозъка ви е, чрез консумирането на изпражнения. Алварес най-вероятно се е заразила в ресторант, където готвачът не си е бил измил ръцете.

image

5. 30-сантиметров хирургически инструмент

Когато 57-годишният Дариуш Мацарей започнал да изпитва силна болка след тежка операция, лекарите не му повярвали. Казали му, че физически бил напълно здрав и го пратили на психиатър. Дори му цитирали историята за лъжливото овчарче, въпреки че дъщеря му посочила твърд чужд обект, който очевидно стърчал от тялото му.

Най-накрая лекарите му направили скенер, на който наистина се видял голям чужд обект в корема му. След като го отворили отново, хирурзите открили ретрактори, които били забравени в тялото на мъжа при първата операция.

image

4. Мъжки зародиш

Израствайки в Нагпур, Индия, Санджу Бхагат често бил подиграван заради големия си корем. Знаем, че децата могат да бъдат жестоки, особено когато става въпрос за мъж, който през целия си живот е изглеждал като бременен. Ужасяващата ирония е, че след откритието в стомаха му се оказало, че в действителност е бил бременен. Или нещо такова.

Когато най-после отишъл в болницата с недостиг на въздух и остра болка, лекарите се опитали да извадят това, което сметнали за тумор, но били шокирани да открият отчасти развит зародиш.

Има документирани по-малко от 90 такива случая. Оказва се, че Санджу имал близнак в утробата на майка си, който абсорбирал в тялото си.

image

3. Вилица в белите дробове

Джон Манли изпитвал кашлица и пневмония цели две години. Понякога състоянието му се влошавало толкова, че целият посинявал и припадал. Манли посетил няколко болници и специалисти, но никой не открил проблем. Случаят му накрая привлякъл вниманието на д-р Момен Вахиди, който решил да вкара малка камера в дробовете му. Там открил вилица.

Явно Манли без да иска погълнал част от вилица, когато веднъж се хранел в ресторант. На всички ни се е случвало. Понякога си толкова гладен, че можеш да изядеш цял кон. Или вилица.

image

2. 30 магнита

Децата са странни, всички го знаем. Когато погледнем нещо, което за нас е истински ужас, те се чудят какво ли е на вкус.

Такъв бил случаят с 8-годишно момиче от Индиана, което било прието в болницата с болки в стомаха и се оказало, че е погълнало 30 магнита. Проблемът с магнитите е, че те се слепват заедно и го правят дори да се намират в два различни органа. Момичето се оправило, но лекарите подчертават, че е имало късмет, защото се е разминало на косъм от смъртта.

image

1. 78 вилици и лъжици

52-годишната Маргарет Даалман от Холандия отишла в болницата, оплаквайки се от остри стомашни болки. Рентгеновите снимки разкрили нещо, което приличало на огромна сепия. Можем смело да предположим, че снимката веднага е била разпространена по факса из цялата болница с надпис „Само вижте това чудо!“.

След като я отворили, хирурзите намерили в тялото й достатъчно кухненски прибори за цяла сватба. Извадили 78 вилици и лъжици, една по една.

Струва си да отбележим, че през всичките години, през които се е хранила с неръждаема стомана, Даалман никога не е поглъщала нож. Все пак това би било откачено.

image




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3540773
Постинги: 1094
Коментари: 2386
Гласове: 1833