Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2015 20:35 - 10 книги, способни да преобърнат съзнанието ви/ част втора
Автор: havefun Категория: Забавление   
Прочетен: 1299 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.03.2015 20:35


 "Боен клуб", Чък Паланюк

image

Книга за свободата, за търсенето на собственото "аз”. Всички живеем в плен на вещите, общественото мнение, практически всички имаме идентични желания и планове. Затова  пък искаме да покажем, че ето, всеки е индивидуалност, "това, че си си заврял перо в задника, казва Тайлър, – не значи, че вече си паун”. Трябва да избягаш от всекидневието, от досадните задължения, за да разбереш какво в действителност искаш. Главното е, не забравяй, че това трябва да е твоят път, а не на някакъв Тейлър.

"451 градуса по Фаренхайт", Рей Бредбъри

image

Книга-вик, безжалостно обвинение към цялата потребителска цивилизация. Книга, която е настолна за всеки човек от 21 век, след като плътно се приближаваме към света, описан на страниците на романа. Всъщност роман няма. Има един изплашен, неподражаем вик на отчаяние на човека, пробуждащ се от всеобщата слепота и ужасен от случващото се. Вик за помощ, когато героят не знае какво да направи и къде да отиде.

"Да убиеш присмехулник", Харпър Ли

image

Книга за порастването на малко момиче, което преминава през приключения и веселие с връстниците си. На неспокойното момиче му предстои да узнае за несправедливостите в живота: по отношение на децата, по отношение на слабите, по отношение на хората с друг цвят на кожата. В крайна сметка виждаме, че не от цвета на кожата или от социалното положение, или от общественото мнение зависят добротата, съчувствието и взаимопомощта. Зависят само от душата на човека.

"Мартин Идън", Джек Лондон

image

Младият моряк Мартин Идън случайно спасява в уличен бой млад пройдоха от буржоазията. В знак на благодарност той го кани в дома си, където го запознава със семейството си. Мартин безумно се влюбва в сестрата на младия човек. Рут, образовано богато момиче, пълна противоположност на Мартин. За да спечели сърцето на Рут, Мартин започва да работи над себе си – изучава философия, граматика, математика, започва да чете много. И когато постепенно осъзнава, че за натрупаните знания е необходима реализация, започва сам да пише.

"Учението на Дон Хуан", Карлос Кастанеда

image

По дълбокото убеждение на учителя на Карлос Кастанеда – Дон Хуан Матус, магьосник и воин, хората, живеели в Новия Свят преди десет хиляди години, са изучили надълбоко Вселената и проблемите на възприятието. Съвременният човек не е способен дoри частично да си представи тяхното истинско могъщество. На страниците на тази книга, Кастанеда преоткрива тайните на шаманите от древно Мексико.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3523177
Постинги: 1093
Коментари: 2386
Гласове: 1832